zaterdag 24 mei 2014

Hemdje

Ik heb de kleedjes die Hebe en Roos op Kobe zijn communie droegen al getoond, maar de communicant zelf vergat ik bijna te tonen. Zie hier zijn communieprentje, ontworpen door mijn jongste zus. Het hemdje dat Kobe draagt naaide ik zelf en komt uit ottobre.


woensdag 21 mei 2014

pimpen retro-ligstoel

Bij mijn ouders lagen er oude ligstoelen voor op het strand of voor in de tuin. Spijtig genoeg was de stof verstorven. Maar geen nood. Ik gebruikte oude gordijnen en gaf de stoelen en nieuwe look. 2 keer recycleren in 1.





zondag 18 mei 2014

Nieuwe autokussenhoes

Bloed, zweet en tranen, .... tot 2 uur 's nachts, geeft dit resultaat. Hopelijk gaat het nu nog lang mee. Dan is het allemaal de moeite waard geweest. Want volgende keer, koop ik een nieuw, i.p.v. zelf 1 te willen naaien/ herstellen. Respect voor alle naaisters die de winkelexemplaren maken.


woensdag 7 mei 2014

Nog een kleedje uit ...

Stof voor durf het zelvers. Uit een klein lapje stof maakte ik dit fleurige kleedje voor Roos. Zij was super fier, omdat ik eindelijk voor haar naaide. Ze kon niet wachten tot het Kobe zijn communie was. Elke keer dat ik kleren uit haar kast haalde, vroeg ze wanneer ze dat kleedje mocht aandoen. Die ongedurigheid is eigenlijk mijn eigen schuld want ik moet bekennen dat ik meer voor Hebe naai. Dat loont volgens mij meer omdat er dan 2 kinderen zijn die mijn naaisels dragen. Maar als ik Roos haar fierheid en blijheid zag, besef ik dat ik ook voor haar meer moet naaien.

Het lintje hangt erbij zoals dat bij een spelend kind hoort :-)

zondag 4 mei 2014

Cocktail in mason jar

Kobe deed zijn eerste communie. De apero serveerden we in mason jars (klinkt mooier dan oude confituurpotten hé). Op elke pot kwam er schoolbordverf, zodat iedereen zijn"glas" kon naamtekenen met krijt. De potten werden gevuld met een citroen-basilicum-mojito uit een het kookboek forest feast. Dit is een mega-mooi geïllustreerd kookboek met lekkere en originele recepten.