dinsdag 25 februari 2014

Kamer Roos

Hebe en Kobe hebben elk een kamer met een eigen toets. Ik vond dat Roos daar ook recht op had. En al duurde het heel lang voordat het afgewerkt werd, is Roos blij met het resultaat. En Hebe is eigenlijk wel een beetje jaloers.
Ik schilderde met magnetische verf verschillende mannetjes op een muur. Dat was al een enorm werk, want magneetverf is pas goed magnetisch na 3 lagen. Daarna fixeerde we deze verf, want anders zouden er snel zwarte vegen op de rest van de witte muur staan.
Voor deze mannetjes knipte ik verschillende outfits uit vilt. Achteraan kwamen er magneetstrips en zo kunnen al de mannetjes aangekleed worden.


Feest thema Mexico

Een verjaardagsfeest wordt bij ons met heel de familie gevierd. En dan is er hier veel volk. We waren met 13 volwassenen en 10 kinderen. Dat geeft veel lawaai en drukte maar ook zo veel plezier, gezelligheid. ik ben er zeker van dat dit een herinnering is die de kinderen (en wij) later zullen koesteren.
Deze keer gaf ik het feest een mexicaanse toets met kartonnen cactussen en mexicaanse papieren bloemen op tafel , coronabier, Chili con carne en snorren in de sla als eten.
Als activiteit voor de kinderen, recycleerde/repareerde ik de smurfenpiñata van Hebe haar feestje met de klas. 


zondag 16 februari 2014

Smurfen verjaardagsfeest

Hebe werd onlangs 5 en daar hoorde een verjaardagsfeestje bij voor de klas. Een smurfenfeest samen met haar beste vriendje. Hieronder de uitleg van het veel te korte feest. Want de tijd vloog voorbij en de ouders stonden er al als we nog allemaal volop pannenkoeken aan het eten waren.


Concept

Gargamel heeft elk smurfenhuisje betoverd. Grote smurf kan met hun hulp telkens de betovering verbreken. Als alle betoveringen verbroken zijn, kan het feest pas echt losbreken en kan het feestmaal beginnen

Opdrachten

Opdracht 1: huisje van grote smurf

Grote smurf denkt dat het een hele moeilijke opdracht wordt. Hij wil ons allemaal sterk maken. Dit kunnen we doen door een toverdrankje te drinken. Maar alle ingrediënten zijn verdwenen. Helpen jullie zoeken?
Overal in huis zitten flessen met water en grenadine en suikerbolletjes. Dit moeten ze dan bij elkaar gieten Ze moeten dan hun beker in grenadine zetten en dan in suikerbolletjes. Ze doen dan een toverspreuk (Hokus Pokus smurf, met deze drank heb ik veel durf) en dan drinken ze die op in hun speciale beker.

Opdracht 2: huisje brilsmurf

Brilsmurf draagt een bril, maar zonder bril ziet hij niets. Kunnen jullie hem helpen om de voorwerpen in deze zak te herkennen?

Opdracht 3: huisje van potige smurf

Potige smurf is de sterkste smurf van alle smurfen. Het lukt hem nu niet alleen we moeten hem helpen om de wie-is-de-sterkste/fitste-smurf-wedstrijd te winnen. Want als hij die niet wint, kunnen we de betovering nooit meer verbreken
  1.  Spijker in houten blok kloppen
  2. Smurfje mag ik oversmurfen, ja of neen, moet ik dan een smurf betalen ja of neen?

Opdracht 4: huisje van smurf

Smurfin wil altijd mooi zijn. Maar door de toverspreuk weet ze niet meer hoe ze zich mooi moet maken. Kunnen jullie het haar eens voordoen. Maak jullie/elkaar mooi met schmink en speldjes.

Opdracht 5: huisje van smulsmurf

Alle snoepjes waarmee smulsmurf taarten bakt zijn opgehangen. Wij moeten proberen ze te pakken te krijgen door de smurfenpinata kapot te slaan.

Opdracht 6: huisje van lolsmurf

Lolsmurf maakt altijd fopcadeautjes en als je pech hebt ontploft er 1. We spelen het spelletje bommetje met de cadeautjes. Als er 1 ontploft mogen de jarigen 1 open doen.

zondag 9 februari 2014

pinata

Vorige woensdag was het Hebe haar verjaardagsfeestje voor de klas. Ze wou een feest over smurfen en dus maakte ik een smurfenspel (waarover later meer)
En ergens in dat spel moesten ze op een pinata (dat verdomde krulletje op de n vind ik niet ) kloppen. Ik maakte dus een smurfenhoofd als pinata vol snoep en confetti. Deze smurf heeft ook oren, maar deze zijn niet echt meer zichtbaar met het blauwe papier. Volgende keer moet ik die dus groter worden. Al denk ik dat er niet vlug een volgende keer komt, want ik had het werk wel wat onderschat. Ze vonden het in ieder geval reuzeleuk.


maandag 3 februari 2014

pyjama

Een patroontje uit ottobre kids 6/2009 gemaakt uit een marsmannetjesstof brengt Kobe direct in raketmodus. Ik slaagde er alleen niet in om op het juiste moment de foto te maken. En je weet hoe dat gaat bij kinderen. Als je foto's wilt en je bent te laat, doen ze diezelfde pose nooit opnieuw. Het werden dus joepie-foto's met kousen. Want die sterrenkousen paste toch wel bij die pyjama. Er stonden toch ook sterren op zijn pyjama...