zondag 30 juni 2013

zelfgemaakte limonade

Mooi weer en allemaal samen thuis zonder verplichtingen. Dit vroeg om zelfgemaakt lekkers.
We dronken citroenmelisse limonade. Voor het recept zie hier. Ik heb er wel meer water aan toegevoegd, want ik vond het veel te zoet.
Enkele weken geleden aten we al citroenmelisse cake. Valt het op dat ik dit kruid ontdekt heb? Tot voor kort wist ik echt niet wat ermee aan te vangen. Maar dat is verleden tijd, sinds ik in de kinderboerderij in Nieuwpoort deze leuke receptjes tegenkwam. Al een geluk, want woekeren doet dit kruid wel.



zondag 16 juni 2013

Zandkasteel versierd met afval

Een zandkasteel bouwen met papa. Het was een leuke activiteit en het resultaat mocht er zijn.
Een Japanse toeriste wou zelf een foto van ons bouwwerk. En dan te zeggen dat het belange nog niet af was.
Er stonden nog geen bruggen over de grachten en het was nog niet versierd met vlaggen, stenen en kantelen van hout. Deze keer hebben we geen last gehad van het afval op het strand. We hebben het gewoon gebruikt :-)


woensdag 12 juni 2013

Vegalicious

Vegetarisch eten is super lekker. Alleen ben ik getrouwd met een man die toch wel elke dag een portie vlees wil. Tot voor kort kreeg ik steevast de vraag: "En waar is het vlees?"
Maar dat is verleden tijd. Sinds ik recepten uit Vegalicious maak, is iedereen enthousiast.

Ik maakte deze week de ricottahap met paprikacompote en avocado en de wortelbeignets met haloumi en citroensaus. Beiden vergezeld door rucola uit de tuin.


En om de week helemaal vegetarisch te maken aten we ook scones met brie en walnoten (= taartjes volgens de kinderen) en courgettequiche met zongedroogde tomaatjes en peccorino. Bij deze laatste 2 gerechtjes serveerde ik een sla-mengeling uit serre.