woensdag 29 mei 2013

biscotti bij de kapper

Aangezien het weer nog steeds niet is wat het moet zijn, maakten Kobe, Hebe en ik vandaag een recept dat ik met warmte associeer. Misschien wel eerder een haardvuur, maar dat maakt niet uit. ik krijg het er warm van.
Biscotti met chocolade van Evgeni tsonkova. Een lekker recept uit De Standaard Magazine. Een collega bracht dit eens mee als traktatie en ik was verkocht. Vandaag kwam het ervan om het recept ook zelf eens uit te proberen.
Kobe, Hebe en Roos speelden kappertje. Gelukkig alleen met speldjes en niet met een schaar. Een leuke foto die ik graag met jullie deel.




zondag 26 mei 2013

broodmandje

Dit weekend maakte ik een broodmandje volgens de beschrijving van oon. Ik gebruikte als versteviging knutselrubber.
Het werd ook een afwasbaar mandje uit toile ciree. De lintjes komen uit de voorraad die ik van mijn grootmoeder heb gekregen. Ik gebruikte er al eentje voor mijn vlaggenlijn



donderdag 23 mei 2013

En ik ...

Dit was de reactie van Hebe, toen Kobe zijn 2 nieuwe T-shirts in zijn handen had. Dus ja ... ik flockte nog twee exemplaren.
De eerste T-shirt is blauw met 2 fluo-groene muizen van assepoester. De andere T-shirt is groen met oranje belleblazer die verschillende kleurtjes bellen blaast. Dit laatste idee vond ik via pinterest.
Voila, weer 2 nieuwe leuke T-shirten gemaakt met Flockfolie. Dit is toch een leuk materiaal om mee te werken!



maandag 20 mei 2013

Flocken voor jongens

In de auto luisteren we graag naar de CD's van Het geluidshuis. Momenteel is Kobe zijn favoriet de Bremer stadsmuzikanten. Dus toen ik vroeg wat hij op zijn T-shirt wou was de keuze snel gemaakt.

Dit is dus een groene T-shirt met oranje fluo- flockfolie op
 Als verrassing maakte ik er nog snel volgende T-shirt bij. Dit ideetje vond ik op pinterest


woensdag 15 mei 2013

Mijn eerste Jacob

Ik vraag mij af waarom ik er niet al eerder 1 maakte. Zo een snelle, eenvoudige broek die toch deftig is. Ik ben een (late) fan.


zondag 12 mei 2013

Moederdag

....is doen alsof je uitslaapt, maar al lang wakker zijn van je enthousiaste kinderen die voor jou ontbijt op het bed aan het maken zijn.
...is meer eten dan normaal omdat je zo blij bent met het ontbijt op bed en dankbaar wil zijn door alles wat ze klaarmaakten (ook zachtgekookte eitjes) eens te proeven.
... genieten dat je kinderen bij jou in bed kruimels maken.
... is fier zijn op je kinderen die hun versje zo mooi opzeggen
... is genieten van de verwachtingsvolle gezichtjes terwijl je hun cadeautjes opendoet. En de schittering in hun ogen zien wanneer je echt blij bent met hun maaksels
... is voor 1 keer er tegen kunnen dat er foto's gemaakt worden, terwijl de slapers nog in je ogen hangen (en neen, deze zet ik niet op het net)

en last but not least: dank u aan de juffen/crècheleidsters en de papa voor alle hulp bij het knutselen en klaarmaken van het ontbijt

woensdag 8 mei 2013

Koinobori

..... ?????
Tot voor kort kende ik die term ook niet. Maar dankzij squirrelly minds weet ik nu dat dit een soort windzak uit japan is die een vis voorstelt.

Ik knutselde met crêpe papier en wc-rolletjes samen met Kobe en Hebe 2 koinobori. Eenmaal dat ze klaar waren, liepen ze er het hele huis mee door, want buiten hangen ging niet door de regen. In hun kinderfantasie vonden ze het ook leuk als een soort pet (zie foto).

Voor het slapen gaan hebben we ze hun vis aan de deurklink van hun kamer gehangen. Leuk zicht en goed alternatief voor het buiten hangen.




zondag 5 mei 2013

ABC Brussel

In oktober 2011 gingen we voor de eerste keer naar ABC in Brussel. En toen hebben we gezegd: hier komen we zeker nog terug. Maar aangezien er altijd minder tijd is dan we denken, gingen we pas vandaag terug.
Het werd weer een geslaagde namiddag met zonnebloemzaadjes planten, bio-soep op het dak, etsen van een zelfgemaakte tekening, schrijven met een echte veer, een kasteel zagen/ hameren van hout, verhaaltjes verteld adhv aan kamishibai, spelletjes, doen alsof je kan schaken en compleet zelfverzonnen regels toepassen (hé Kobe), boekjes lezen, kleien, kleuren, .....

En ook nu zeggen we: wij komen terug!


woensdag 1 mei 2013

Chinees met fluo

Ik maakte in december al eens een jurk met ronde kraag uit stof voor durf het zelvers.
Nu maakte ik een zomervariant met een fluo paspel. Het stofje kocht ik ooit in een klerenwinkel, die ook enkele stofjes had.


Na wat aandringen wou ze wel poseren op de tuintafel (in de wind). Passen was geen probleem. Dat vindt ze gelukkig heel leuk.