woensdag 27 februari 2013

Een gewone woensdagnamiddag

in de winter, vulden wij vandaag met o.a.
  • spelen met het zwembad van playmobil. We hadden het natuurlijk gevuld met water, kwestie van toch een beetje het zomergevoel te hebben.
    Een topactiviteit zonder al te veel eigen werk :-). Zelf de opkuis viel reuzegoed mee, want ook dat gedeelte vonden Kobe en Hebe fijn.
  • Tussendoorknutselwerkjes die Hebe vaak maakt. De rups vond ze in een knutselboek. Het mannetje in het gras verzon ze zelf.


  •  Versieren van bananenschillen. We maakten er vrouwtjes van. Want die lange slierten leken toch wel op een baljurk. Niet?


zondag 24 februari 2013

Cowl Neck Jumper Dress

Ik naaide dit weekend de Cowl Neck Jumper Dress van Heidi & Finn. Ik ben echt blij dat ik dat patroontje heb gekocht. Het is een leuke jurk met lange mouwen die bovendien zeer snel in elkaar zit. De mouwen zijn een beetje anders dan in het patroon. Ik naaide er randjes aan ipv gewoon de rand om te draaien.

Hierbij presenteer ik model Hebe die ervan genoot om te draaien voor "de fotoshoot".

 De stof komt (zoals meestal) van Stoffen van Leuven in Schellebelle.



woensdag 20 februari 2013

Stof-voor-durf-het-zelvers-creatie

Ik maakte eerder al een kleedje voor Hebe uit het boek stof-voor-durf-het-zelvers. Nu naaide ik een kaptrui (zonder kap) voor Kobe.


Ondanks het feit dat hij blij is met zijn nieuwe pull, is een foto trekken van een vijfjarige geen eenvoudige klus.

zondag 17 februari 2013

pyjama

Het is nog altijd koud en dus begon ik toch nog aan een flanellen pyjama. Die stond al van in het begin van de winter op mijn to-dolijstje. Voor alle zekerheid maakte ik het volgende maatje. Zo ben ik zeker dat het toch even meegaat. Maar Hebe vond dat maatje te veel niet erg en had de pyjama dit weekend dan ook al aan.

Bij het aftekenen van het patroon had ik natuurlijk juist te weinig bloemetjesflanel en dus kwam er een knalgele fleecebroek bij met een bloemetjesbord onderaan. En achteraf gezien vind ik dat leuker dan alles in bloemetjesstof. Alle boordjes werden afgewerkt met roze paspelband.


Het patroontje komt uit een knipmode van de jaren negentig en de bloemenflanel komt van bij stoffen van Leuven.

zondag 10 februari 2013

Piraat met...

...een hoek af. Dat was het carnavalsthema op school. Ik naaide dus een broek, een oversised T-shirt (moest over de jas kunnen), een ooglapje en doek vol doodskoppen. Dit was het resultaat.


Het foute element werd een varkensneus. Dat had hij zelf bedacht.


Zo liep hij in de stoet. Zonder ooglapje, want dan zag hij toch niet genoeg. Daar had ik niet aan gedacht, maar ik kon hem geen ongelijk geven. Ook zijn doodskopdoek had hij niet aan want hij wist niet hoe hij die moest aandoen. Dus heeft hij die maar laten zitten in de zak en heeft hij er een ander gekregen. Tja, ....

woensdag 6 februari 2013

verjaardagsfeest Hebe

Hebe wou voor haar vierde verjaardag een prinsessenfeest. Ik maakte er een heel spel van. Het was een succes en we zijn er bijna heel het verjaardagsfeestje mee bezig geweest, zonder dat het de kinderen verveelde. Ze zullen vanavond allemaal wel goed slapen.


PRINSESSENVERJAARDAGSFEESTJE HEBE 4 JAAR


Concept:

Door opdrachtjes te doen, verzamelen de kindjes parels en een touwtje die ze in een eierdoos bewaren.  Op het einde kunnen ze dan een ketting maken. Elke parel wordt gelinkt met een prinses.

Benodigdheden

Eierdoos met kopie erop met foto’s van de parels, speciale parels uit isomo gesneden (muiltje, kroontje,bloem), schoenenparcours, mandje, barbies Assepoester, gelamineerde prent van kikker, lippenstift, prinsessenkoekjes met lus aan, vislijn, appels, touw, plastieken rozen en mandjes, een doolhof per kindje, een zoekplaat per kindje, muziek, toverstaf en hoge hoed, prentjes prinsessen voor stoelendans, grotere prentjes prinsessen voor parcours, deken en knuffel,

Opdrachtjes


Prinses op de erwt (groene parel)

Jenga met kussens

Assepoester (muiltjesparel)

Parcours lopen waarbij ze verschillende schooenen (laarzen ,prinsessenschoenen, slippers, …) moeten aandoen. Mandje mee en op het einde van het parcours liggen er barbiepoppen van Assepoester. Elk kind moet er 1 met het mandje terug brengen

Prinses en de kikker (kroontje)

Gelamineerde prent van kikker kussen. Iedereen krijgt lippenstift op de lippen en wordt geblinddoekt. Ze moeten de kikker proberen kussen. Blad wordt op een raam geplakt.

Kleine zeemeermin

Prinsessenkoekjes vissen

Doornroosje (bloem/roos)

Verstopte rozen in huis zoeken

Sneeuwwitje(appel)

Appelhappen

Rapunzel

Doolhof per kindje

Fiona van Shrek

Zoekplaat of ringsteken (= 1 kind speelt paard, ander zit erop en probeert met een zwaard door ringen te steken)

Belle

Dansen. Stoelendans met prentjes op elke stoel. Ze moeten dus om ter snelst een prentje nemen.

Lilifee

Toverstaf+ hoge hoed en rubberen sterren proberen aanraken met de toverstaf,zonder dat de hoed afvalt. De rubberen sterren hangen met masking tape op verschillende plaatsen aan de muur.

Jasmien van Alladin

Allemaal samen een deken vasthouden en een knuffel in de lucht gooien + opvangen

Het twaalfde plaatsje

de eierdoos is op voorhand gevuld met een koordje/elastiek



zondag 3 februari 2013

Panne(n)koeken

Panne(n) koeken (Of hoe schrijf je dat? Ze hebben die schrijfwijze ooit veranderd zeker? Waarom veranderen zo(n) zaken? Ik weet dus niet meer hoe je dat schrijft).
Dus panne(n)koeken met Hello Kitty. Daar vraagt Hebe al zo lang naar. Vandaag bakten we panne(n)koeken voor lichtmis. En ze werden versierd met Hello Kitty (of Look-a-like), want op je verjaardag mag het toch ietsje specialer zijn dan gewone panne(n)koeken.