maandag 28 januari 2013

teacup

Dit weekend vierden we Hebe en mijn verjaardag met de familie. Ik probeer bij deze feesten steeds een tafelversiering te bedenken. Deze keer werden het 8 theekopjes gemaakt van papier en maskingtape. En ze glitteren zoals bij echte prinsessen.
Ze zijn gebaseerd op de teacup van papier mache van Ann Wood.


woensdag 23 januari 2013

Vuurkorf

Een vuurkorf en chocomelk waren de beloning na het maken van een iglo. Met vrachtwagen en al werd er aan deze iglo gebouwd, al plakte de sneeuw niet genoeg om een dak te maken. Gelukkig was er ook de hulp van de beste werkkracht in huis: de papa.



maandag 21 januari 2013

kerstkleedje met vertraging

Ik viel als een blok voor dit stofje en 23 december naaide ik een kleedje voor Hebe dat ze 24 december aandeed. Ruim op tijd, niet :-) of toch al beter dan de vorige keer.
Dus wel op tijd voor het feest, maar wel vertraging bij het bloggen.




woensdag 16 januari 2013

uitnodiging

Vandaag maakten we de uitnodiging voor Hebe haar verjaardagsfeest. En hoe kan het ook anders: ze vraagt een prinsessenfeest. Ze deed haar nieuwe prinsessenkleren aan en zoveel mopjes (omdat ze zou lachen) later, hadden we een goede foto. Hebe knipte ze uit en met maskingtape op glitterpapier werden het echte prinsessenkaartjes.
We maakten er eentje extra en plakten dit op het  blad om een aftelkalender te maken. Wanneer ze aan een diamantje zit is er een feest. Dit is echt wel nodig, want sinds Kobe zijn verjaardag (= oktober) krijg ik elke avond de vraag wanneer zij verjaart.
We vieren haar verjaardag dus drie keer, met familie, met de vriendjes uit de klas en de dag zelf kan je toch ook niet zomaar overslaan.


zondag 13 januari 2013

Nieuw uilenkleedje

Nadat ik een uilenkleedje voor Roos had genaaid, had ik nog stof genoeg voor eentje voor Hebe.
Het werd de jurk met ronde kraag uit het boek "stof voor durf-het zelvers"
Ze deed het de eerste keer aan op één van de vele kerstfeestjes die we in de vakantie hadden.
Ik heb spijtig genoeg geen goede foto. Jullie zullen het dus met deze moeten doen.


woensdag 9 januari 2013

Wij willen sneeuw

Wij verwachten sneeuw in de winter... in afwachting van deze winterse neerslag maakten we een sneeuwman met het papier dat uit een papierversnipperaar komt. "Alsof-sneeuw" zoals Kobe en Hebe zeggen.
Het ideetje komt van hier .



maandag 7 januari 2013

Glitterprinses en stoere ridder

Tave vond dat er luxeverkleedkleren ontbraken in onze verkleedkoffer. En dus kregen de kinderen en haar dochtertje nieuwe verkleedkleren. Kijk naar de details en bewonder de precisie van het naaitalent van mijn schoonzus.




woensdag 2 januari 2013

Nieuwjaarskaart

Het was een drukke gezellige tijd tussen Kerst en nieuw. En ondanks de vele maaksels, kwam er niets op deze blog. Te druk bezig zeker, ... een deel toon ik alsnog deze maand.
Hieronder alvast onze beste wensen voor 2013!